Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Startpagina Agenda Taekwondo Hapkido / Hankido Hanguldo Zelfverdediging Leraren Video's Foto's Contact en lestijden Gastenboek Links Mededelingen 

Hanguldo

Ook de wapenkunst heeft in Korea een lange traditie. Zij had haar plaats binnen de krijgskunst, werd gehanteerd in oorlogstijden en geoefend in tijden van vrede. Een combinatie van deze twee komt echter nauwelijks voor. Kwanjangnim Seo Myung-Soo heeft echter een systeem ontwikkeld om het Hangul en de wapenkunst op een logische manier te koppelen door de combinatie van afweren en slagen aan de letters aan te passen. Hierdoor ontstond een geheel eigen systeem van vechtseries met een theoretische achtergrond. Hangul schrijven door geheel realistische afweer/aanvalscombinaties te gebruiken. Een krijgskunst met spirituele achtergrond: dit valt toch geheel binnen de grondgedachte van de Hwarangkrijgers, namelijk krijgskunsttraining koppelen aan spirituele training.

Ook op onze school beoefenen wij deze krijgskunst.De stages, seminars en examens worden gegeven c.q. afgenomen door Grootmeester Seo Myung Soo (9de Dan Hanguldo).De kunst bestaat uit het oefenen met de lange stok (Chang bong), middellange stok (Chung bong),twee korte stokken (Dan bong), open hand technieken (Pyonson) en het zwaard (Kum).Alle letters (medeklinkers) worden met deze wapens geoefend, zowel alleen als met een partner.De klinkers worden uitgevoerd als traptechnieken.